Kunstgrasvoordeel

Maak je balkon groen met kunstgras voor balkon

Kunstgras voor balkon

Ben jij ook op zoek naar manieren om je balkon op te fleuren en gezelliger te maken? Overweeg dan eens om kunstgras voor balkon te gebruiken. Kunstgras biedt tal van voordelen, waaronder weinig onderhoud en een altijd mooie en frisse uitstraling. In dit artikel bespreken we de voordelen, verschillende soorten en het leggen van kunstgras voor balkon.

Voordelen van kunstgras voor balkon

Kunstgras heeft verschillende voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Enkele van de voordelen van kunstgras voor balkon zijn:

  1. Weinig onderhoud: In tegenstelling tot natuurlijk gras heeft kunstgras weinig onderhoud nodig. Het hoeft niet gemaaid te worden en heeft geen water nodig.
  2. Blijvend groen: Kunstgras blijft het hele jaar door groen, ongeacht het weer of de temperatuur.
  3. Geen modder en vuil: Met kunstgras hoef je je geen zorgen te maken over modder en vuil op je balkon.
  4. Zachte ondergrond: Kunstgras voelt zacht aan en is daardoor comfortabel om op te lopen.
  5. Milieuvriendelijk: Kunstgras hoeft niet besproeid te worden en heeft daardoor minder water nodig dan natuurlijk gras.

Soorten kunstgras voor balkon

Er zijn verschillende soorten kunstgras beschikbaar voor gebruik op je balkon. Hieronder worden enkele van de meest populaire soorten kunstgras voor balkon beschreven:

Korte poolhoogte

Dit type kunstgras heeft een kortere poolhoogte en ziet er daardoor natuurlijker uit. Het is ideaal voor balkons met veel loopverkeer en activiteiten en niet snel platgetrapt wordt.

Lange poolhoogte

Dit type kunstgras heeft een langere poolhoogte en ziet er zachter uit. Het is ideaal voor balkons waar je veel tijd doorbrengt, omdat het comfortabel aanvoelt en er mooi uitziet.

Gekleurd kunstgras

Gekleurd kunstgras kan een leuk accent toevoegen aan je balkon. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, bijvoorbeeld; Bruin, Black of Antraciet. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een accentstrip langs de rand van je balkon.

Hoe leg je kunstgras op een balkon?

Het leggen van kunstgras op een balkon is een eenvoudig. Je kunt de volgende stappen volgen:

  1. Meet het oppervlak van je balkon op en bereken de hoeveelheid kunstgras die je nodig hebt.
  2. Reinig het balkon grondig en zorg ervoor dat er geen vuil, stof of puin op het oppervlak achterblijft.
  3. Leg het kunstgras uit over het balkonoppervlak en snij het op maat met een scherp mes.
  4. Bevestig het kunstgras stevig aan het balkonoppervlak met behulp van dubbelzijdige tape, lijm of speciale bevestigingsclips.
  5. Strijk het kunstgras glad en borstel het op om de vezels omhoog te laten komen.

 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kunstgras te laten leggen door een professional.

Kunstgras voor balkon sfeerfoto

Vergroen jouw balkon met kunstgras

Kunstgras voor balkon is een geweldige manier om je balkon groener en gezelliger te maken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud en vuil. Er zijn verschillende soorten kunstgras beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en smaak. Met kunstgras op je balkon creëer je een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het groene uitzicht. Waar wacht je nog op? Maak je balkon groen met kunstgras voor balkon!

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!