Laat je ontzorgen

Onze legservice

Je nieuwe kunstgrasmat moet er natuurlijk perfect bij liggen. Je kunt ervoor kiezen om je kunstgras zelf te leggen, of om het te laten leggen door onze legexperts. Zij hebben al kilometers kunstgras aangelegd in tuinen, op balkons, dakterrassen en sportvelden.
Wij helpen je graag

Kunstgras aan laten leggen

Als je kunstgras bij ons aanschaft kun je aangeven of je gebruik wilt maken van onze legservice. Het is van belang om voor de werkelijke aanleg al goede voorbereidingen te treffen. Je kunt ervoor kiezen om deze werkzaamheden gedeeltelijk of helemaal zelf te doen en het daadwerkelijke leggen aan onze vakmensen over te laten. Daar maken we graag afspraken over en we leggen je dan ook precies uit hoe je de voorbereidende werkzaamheden het beste kunt doen.
Zo doen we dat

Vijf stappen

Het aanleggen van kunstgras bestaat uit vijf stappen. Jij bepaalt of je stap 1 en 2 zelf doet.  

  1. Verwijder het oude gras (als dat er ligt) en graaf de zwarte grond die eronder ligt ongeveer 5 cm af. Maak daarna de ondergrond egaal.

     

  2. Stort 5 tot 10 cm wit zand (bestratingszand) en egaliseer ook dit. Dit is een belangrijke stap, daarom zal één van onze medewerkers dit altijd nog even controleren.

  3. Het onderdoek wordt gelegd. Dit doek zorgt ervoor dat het kunstgras stabiel ligt, en dat er geen onkruid tussen het kunstgras kan groeien.

  4. We rollen het kunstgras strak uit en zorgen dat er geen plooien meer in zitten. Als het kunstgras breder dan 4 meter is, dan komt er een naad in. De twee delen lijmen we, uiteraard onzichtbaar, aan elkaar met speciaal tape. 
     
  5. Ten slotte maken we het kunstgras vast door om de meter én in de hoeken haken in de grond te slaan.  

 

Na het leggen borstelen we het gras omhoog met een harde bezem. En klaar is Kees…of Jan of Fred… 

Wij helpen je graag

Eenvoudig en niet duur!

Laat je het verwijderen van het gras en het egaliseren toch liever aan ons over? Geen probleem! We doen het graag voor je. Tegen een scherpe prijs. Custom-made kunstgras noemen we dat. Dat is kunstgras kopen, inclusief laten aanleggen. Vraag een offerte aan bij het bestellen van je kunstgras. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen jou graag!