Kunstgrasvoordeel

Kunstgras Tennisveld

Kunstgras Tennisbaan

Kunstgras is ideaal om op te tennissen: je kunt er het hele jaar intensief op spelen en het is onderhoudsvriendelijk. Wij leveren geen kunstgras aan tennisclubs. Maar heb je de ruimte voor een tennisbaan achter het huis, dan hebben wij uitstekend tennisgras voor je.

Wat zijn de voordelen van een tennisbaan van kunstgras?

In vergelijking met gravel of natuurgras heb je met kunstgras weinig onderhoud. Bovendien is kunstgras voor tennis slijtvast en je houdt je schoenen schoon.

Een kunstgrasbaan ziet er het hele jaar mooi uit. Ook speltechnisch is kunstgras ideaal. De bal stuit is prima en de spelers kunnen sliden/glijden naar de bal.

Nog een interessant voordeel van een kunstgras tennisveld is dat het snel droogt. Na een regenbui kun je op kunstgras meteen weer tennissen. Hoe vaak je ook speelt, je kunstgras blijft in uitstekende conditie. Dat komt door de goede waterdoorlaatbaarheid. Je kunt er het hele jaar op tennissen. Ook in de winter. Zelfs bij vorst beschadig je het veld niet. De toplaag wordt dan wel iets harder, waardoor je misschien sneller last kunt krijgen van blessures.

Hoe onderhoudsvriendelijk is kunstgras voor tennis?

Het is niet zo dat kunstgras helemaal geen onderhoud nodig heeft. Maar in vergelijking met gewoon gras en gravel is het onderhoud van kunstgras een fluitje van een cent.

  • Als je kunstgrasbaan net is aangelegd, dan moet je ongeveer zes weken lang regelmatig zand aanvullen en egaliseren. Zorg ervoor dat er zoveel zand tussen de polen zit dat de uiteinden niet kunnen ‘krullen’ (omslaan).
  • Wij adviseren de kunstgrasmat een keer per jaar schoon te maken, eventueel met een borstelmachine. Zo zorg je ervoor dat het water steeds goed weg kan lopen.
  • Verdeel het zand dat op de baan ligt elke week met een mat of net over de baan.
  • Als het lang droog is, dan besproei je de kunstgrasmat. De baan wordt hierdoor minder glad.

Met dit onderhoud heb je heel lang plezier van je kunstgras tennisbaan.

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!