Kunstgrasvoordeel

Tips voor het leggen van kunstgras

Kunstgras leggen kan je zelf
Kunstgras leggen is niet moeilijk. Veel van onze klanten doen het zelf. Ze krijgen van ons een duidelijke leginstructie via de mail. Daarin staat in eenvoudige stappen uitgelegd hoe je kunstgras legt. We hebben nog een paar handige tips als aanvulling.

Zorg dat je alles in huis hebt voor je begint met het leggen van je kunstgras. We hebben de spullen die je nodig hebt voor je op een rijtje gezet:

– Wit zand (bestratingszand)
– Een apparaat om het witte zand aan te trillen
– Ondertapijt
– Kunstgras
– Stanleymes
– Lijmband
– Kunstgrashaken
– Instrooizand als je het gras in de tuin legt. Leg je het op je balkon of dakterras, dan heb je geen instrooizand nodig en ook geen kunstgrashaken
– Een harde bezem om het kunstgras op te borstelen

Zorg dat de grond helemaal egaal is. Dat is belangrijk omdat de grasmat zich vormt naar de ondergrond. Dus liggen er hobbels in de ondergrond, dan zie je dat en wordt je grasmat niet mooi strak.

Als je het kunstgras uitrolt, zorg er dan voor dat het goed strak komt te liggen. Duw alle plooien eruit.

Moet je twee delen kunstgras tegen elkaar aan leggen? Gebruik dan lijmband voor de naad. Snijd van beide zijden 3 cm af. Snijd altijd aan de rugzijde van het tapijt. Niet aan de vezelzijde. En snijd tussen twee draden in. Dan krijg je een mooie rechte lijn. Leg de beide delen nooit strak tegen elkaar aan. Zorg dat er een kier tussen de beide delen zit van maximaal 4 mm. Als je het kunstgras tegen de lijmband drukt, zorg er dan voor dat de vezels niet vastgelijmd worden. Je kunt dat voorkomen door de vezels op te borstelen. Na ongeveer een uur is de lijm droog en mag je er overheen lopen.

Als je het kunstgras strak hebt gelegd, sla je de kunstgrashaken in de hoeken van het kunstgras in de ondergrond. Wil je de grasmat goed vastzetten, dan sla je om de meter een kunstgrashaak in de grond. Het kan dan niet meer opwaaien bij harde wind.

Ben je overtuigd dat je kunstgras zelf kunt leggen? Bekijk dan op onze site welke soorten gras we hebben. Wil je het niet zelf leggen, dan doen wij het voor je.

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!