Kunstgrasvoordeel

Kunstgras Eredivisie

Kunstgras eredivisie

Genemuiden is niet alleen de tapijthoofdstad van Nederland, wij lopen hier ook voorop in de productie van kunstgras. Vanuit Genemuiden worden de grootste projecten en sportaccommodaties over de hele wereld voorzien van het beste kunstgras. Natuurlijk wordt er ook veel kunstgras geproduceerd voor particulier gebruik.

Kunstgras in de Eredivisie

Vandaar dat wij de discussie eind 2014 over het gebruik van kunstgras in de eredivisie van het Nederlandse voetbal met interesse gevolgd hebben. Op dit moment spelen zes clubs hun wedstrijden op kunstgras: ADO Den Haag, FC Dordrecht, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Excelsior en SC Cambuur.

Een ruime meerderheid van de voetbalclubs uit de eredivisie vindt dat kunstgras die competitie oneerlijk maakt. Dat blijkt uit een enquête onder de trainers, aanvoerders en keepers. Ze vinden kunstgras prima voor het opleiden van de jeugd, maar niet geschikt voor de eredivisie.

Een kleine meerderheid denkt ook dat de kans op blessures groter is op kunstgras. Maar volgens Vitesse-trainer Peter Bosz, is dat een vooroordeel: ‘Bij kunstgras is de ondergrond altijd hetzelfde, dat is prettiger voor het lichaam.’

Kunstgras of niet…

De KNVB is niet voor of tegen kunstgras en gaat ook geen regels stellen om kunstgras te verbieden. ‘Van de FIFA mag er op kunstgras gevoetbald worden’, zegt de bond. ‘De clubs mogen dus zelf kiezen of ze op kunstgras of natuurgras spelen. De voetbaltechnische mensen willen natuurgras, maar de financiële mensen stemmen tegen omdat die het moeten betalen.’

Buitenlandse clubs snappen er niks van dat zes Nederlandse clubs niet op natuurgras spelen. Nederland heeft het meest groeizame klimaat van Europa, vinden landen als Spanje en Italië.

Maar wij snappen het wel. Uit onderzoek blijkt dat een natuurgrasveld gemiddeld 250 uur per seizoen speelklaar is. Op kunstgras kun je altijd spelen. En voor kunstgras heb je geen veldverwarming nodig, dat scheelt een hoop geld. Kunstgras is op termijn goedkoper dan natuurgras. Zeker als er fanatiek op gespeeld wordt, zoals in de eredivisie. Dat komt ook doordat kunstgras onderhoudsvriendelijk is. En in tijden dat het financieel minder goed gaat, wordt er op de kosten gelet. Dat eredivisieclubs dan overstappen naar kunstgras voor hun wedstrijdvelden is logisch. Wie wil er nou niet een voetbalveld met een constante kwaliteit? Ja, wij snappen dat wel!

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!