Kunstgrasvoordeel

Hockey Kunstgras

Kunstgras Hockeyvelden
Hockey is een snel spel. Dat vergt niet alleen veel van de spelers, ook van het speelveld. Er zijn weinig sporten waarbij het veld zo intensief wordt gebruikt als bij hockey. Daarom moet het kunstgras ook enorm duurzaam zijn. Wij leveren geen kunstgras aan hockeyclubs. Maar heb je de ruimte voor een hockeyveld achter het huis, dan hebben wij uitstekend kunstgras voor je. Je kunt er het hele jaar door op spelen. Heeft u interesse in een hockeyveld bij het huis? Dan geven wij u hieronder informatie.

Welke soorten hockeyvelden zijn er?

Watervelden

Een waterveld is een zeer dichte mat. Voor het spelen wordt het veld besproeid. Daardoor wordt het heel snel. Dit soort velden is vooral bedoeld voor tophockey. Alle speltechnieken kunnen op dit veld toegepast worden.

Semi-watervelden

Dit veld is een goedkoper alternatief voor een waterveld. Je kunt hierop trainen zonder eerst te hoeven sproeien. Voor wedstrijden besproei je het veld wel.

Zandingestrooide velden

Dit soort velden gaat heel lang mee. Het kan tegen een stootje en heeft geen last van vorst. Je kunt er dus het hele jaar op spelen, zonder een verhoogd risico op blessures.

Multifuctionele velden of sportgras

Op dit kunstgras kan niet alleen gehockeyd worden. Je kunt er bijvoorbeeld ook op voetballen. Het is een goed soort kunstgras voor een hockeyveld achter het huis.

Wat is belangrijk bij de aanleg van een hockeyveld?

Bij de aanleg van een hockeyveld van kunstgras is de ondergrond erg belangrijk. Die moet hard en vlak zijn. Vaak wordt de onderbouw, zo heet dat, gemaakt van lava. Het voordeel van een lava onderbouw is dat het hard gemaakt kan worden en ook zeer goed water doorlaat. Een ondergrond van zand kan ook prima, alleen is de afwatering minder goed. Ook is een ondergrond van zand minder hard, waardoor het sneller verzakt. Het is wel goedkoper dan lava. Laat u goed adviseren voor u beslist welk hockeyveld het wordt.

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!