Kunstgrasvoordeel

Het Beste Kunstgras

Het beste kunstgras
Iedere verkoper van kunstgras zal zeggen dat hij het beste kunstgras verkoopt. Maar wat is nou het beste kunstgras? Waar moet je op letten als u kunstgras gaat kopen?

Eerst moet je bepalen welke soort kunstgras je eigenlijk zoekt.

– Wil je een mooie, strakke grasmat waar niet (veel) op gelopen wordt? Dan kies je landscape.

– Wil je een grasmat waarop lekker gespeeld kan worden? Dan kies je speelgras.

– Wil je een grasmat waarop gesport wordt, bijvoorbeeld voetbal, hockey of tennis? Dan kies je sportgras.

Daarnaast is de kwaliteit van het kunstgras natuurlijk erg belangrijk. Hoe hoger de kwaliteit, des te langer heb je plezier van je grasmat. De fabrikant geeft daar ook vaak een lange garantie op.

Wij verkopen kunstgras dat wordt gemaakt volgens West-Europese normen. Bij normaal gebruik gaat kunstgras niet kapot. Waar kunststof, en dus ook kunstgras wel onder lijdt, is zonlicht (UV-straling). Denk maar een aan een plastic emmertje dat de hele zomer buiten staat. Aan het eind van de zomer is de kleur flets en gaat het snel kapot. Daarom wordt ons kunstgras goed gestabiliseerd. Zo blijft de kleur mooi en breekt het niet. Ook worden veel soorten kunstgras getest bij temperaturen tussen de -20 en +40 graden, bij alle soorten weersomstandigheden.

Maar natuurlijk moet je het kunstgras ook mooi vinden. Gelukkig is tegenwoordig het verschil tussen kunstgras en echt gras niet meer te zien. Voor een mooie en realistische uitstraling worden zelfs mosdraadjes in het kunstgras verwerkt. Of vezels met een dorre, gelige kleur, zodat het lijkt of er dode sprietjes tussen zitten die na het maaien zijn blijven liggen. Er zijn veel verschillende kleuren groen te krijgen. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Over wat mooi is kunnen we je niet adviseren. Dat is een kwestie van smaak. Jouw smaak. Het enige advies dat we je kunnen geven is, bekijk zoveel mogelijk verschillende soorten. En voel eraan, om te ontdekken welke structuur je het prettigst vindt. En kies wat het best bij je tuin past.

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!