Kunstgrasvoordeel

Tapijtmuseum Genemuiden

Tapijtmuseum Genemuiden
Ontdek de geschiedenis van de Nederlandse tapijtindustrie in het Tapijtmuseum Genemuiden

De geschiedenis van tapijt in Genemuiden gaat vele eeuwen terug. Toen werden er van de biezen die rond de Genemuiden groeiden biezenmatten gemaakt. Toen de biezen schaarser werden, kwamen de kokosmatten. En in 1920 werden de eerste kokosfabrieken geopend. Je kunt de geschiedenis van Genemuiden als tapijthoofdstad uitgebreid bekijken in het Tapijtmuseum in de stad.

Dagje uit in Tapijtmuseum Genemuiden

Het Tapijtmuseum Genemuiden is gehuisvest in, hoe kan het ook anders, in twee fabrieksgebouwen. Vroeger werden daar de kokosmatten gemaakt. Als je door de gebouwen loopt, dan lijkt het alsof je terug bent in de jaren dertig van de vorige eeuw. Op de grond liggen nog de zware houten vloeren en de gevels van de gebouwen zijn authentiek. Op de begane grond staan machines voor het weven van kokosmatten, kokoslopers en sisaltapijt. Het is eigenlijk nog steeds een klein kokosfabriekje. Alle machines doen het nog, ze zijn goed onderhouden.

Genemuiden producent van Kunstgras

Na de Tweede Wereldoorlog bloeide de kokosindustrie helemaal op in Genemuiden. Vanaf 1964 nam de vraag naar zachte vloerbedekking toe. In plaats van kokos werd er voortaan nylon-vloerbedekking gemaakt. Fabrieken schaften voor die productie tuftmachines aan. En in 1982 produceerden alle fabrieken in Genemuiden samen 23 miljoen m2 vloerbedekking. En de productie bleef maar stijgen. In 2003 produceerde Genemuiden 125 miljoen m2 vloerbedekking. De producten werden naar alle werelddelen geëxporteerd. De Genemuidenaren produceren nu ongeveer 75 procent van de landelijke productie. Met zo’n verleden kan het toch niet anders dat Genemuiden ook de grootste leverancier is van kunstgras. Wil je kunstgras kopen? Kom dan langs bij de showtuin van Kunstgrasvoordeel aan de schering 17 in Genemuiden of bestel kunstgas online.

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!