Kunstgrasvoordeel

De Voordelen Van Kunstgras

Kunstgras Voordelen
Veel klanten vragen ons wat nou eigenlijk de voordelen van kunstgras zijn. Omdat we deze vraag vaker krijgen, zetten we de voordelen voor u op een rij. We geven er ook wat uitleg bij.

Voordeel 1: kunstgras verkleurt niet

Het eerste voordeel is dat ons kunstgras kleurecht is. Het wordt gemaakt volgens West-Europese normen. Bij normaal gebruik verkleurt kunstgras niet. Waar kunststof – en dus ook kunstgras – wel onder lijdt, is zonlicht (UV-straling). Denk maar een aan een plastic emmertje dat de hele zomer buiten staat: aan het eind van de zomer is het verkleurd en breekt het snel. Daarom stabiliseren wij ons kunstgras zorgvuldig. Zo blijft de kleur mooi en breekt het niet. Daar geven wij u garantie op.

Voordeel 2: kunstgras heeft weinig onderhoud nodig

Het tweede voordeel is dat kunstgras weinig onderhoud nodig heeft. Het ligt voor de hand dat u kunstgras niet hoeft te maaien. Ook hoeft u niet de randjes te knippen en te verticuteren. Waar u misschien niet direct aan denkt is dat u het niet hoeft te bemesten. Wilt u een mooi gazon, dan moet dat wel drie keer per jaar. In de zomer hoeft u niet te sproeien. U hoeft na de zomer de kale plekken niet bij te werken met graszaad of –zoden. En u hoeft dat ellendige onkruid ook niet steeds weg te steken. Door deze voordelen kunt u gewoon rustig van uw tuin genieten.

Voordeel 3: kunstgras is comfortabel

Het derde voordeel is dat kunstgras heel comfortabel is. Kunstgras is heerlijk zacht. Lekker om met blote voeten op te lopen of om op te liggen. Voor de kinderen is het ideaal om op te spelen. Zet je een speeltoestel op het kunstgras, dan krijg je geen kale plekken doordat de kinderen daar zoveel lopen. Ook is het handig om, op de plek van het speeltoestel, onder het kunstgras valdempingsmatten van gerecycled rubber te leggen. Het voordeel hiervan is dat je kind niet hard valt. Bovendien is kunstgras veilig voor kinderen. De kleur geeft niet af, dus de broeken met groene knieën zijn verleden tijd.

Nog een paar niet onbelangrijke voordelen van kunstgras zijn:

– het is ideaal voor mensen met hooikoorts,
– geen last van mollen, die komen simpelweg niet door het doek,
– op termijn is kunstgras goedkoper dan echt gras.

Bent u na al deze voordelen overtuigd en wilt u ook kunstgras? Neem dan een kijkje op onze site.

Kom langs bij onze showtuinen!

Voor het complete aanbod en de beste prijzen kom je natuurlijk langs in onze vestigingen in Genemuiden of Oudenbosch. Direct uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd!